grøn mad - nærvær- på landet

Lidt om os

Lidt om os

Her er vi så, en glad lille familie på 4.

Far, Stian L’orange Nyhus og Mor, Lea L’orange Gustavsen -Begge født i 80érne

Og vores to drenge,  fra -10 og -13

Vi er begge uddannet reklamefotografer og mødte hinanden under uddannelsen i Viborg og Århus.

Stian er født og opvokset i Norge, men kom hertil i forbindelse med sin uddanelse.

Lea er opvokset på lolland -flyttede til københavn som 16 årig og boede der i ca. 6 år.

 

Efter at have boet sammen i Århus i en del år, og efter endt uddannelse flyttede vi med baby i maven, til en lille landsby med springvand i byens gadekær og ægte bonde idyl på sjælland, lidt uden for Slagelse, nærmere betegnet Havrebjerg. Her har vi udsigt fra køkkenvinduet og spisestuen til åbne marker hvor rådyrene ofte kommer forbi.

Livet blev dog ikke helt som først forventet, og istedet for en fotovirksomhed startede vi en privat dagpleje. Du kan høre mere om dette HER  -Hvor vi i p4, blev interviewet om vores u-vendning.(Linket er til hele udsendelsen, da man ikke må linke til selve interviewet af DR.) Eller læs om os HER og  HER

Meningen med denne blog, er at være med til at inspirere andre til et mere nærværende liv. Men det er vigtigt at understrege, at det vi gør i vores liv, passer til os i vores lille familie, vi mener ikke at alle andre skal gøre som os. Vi har ikke de vise sten, men vi håber at noget af det vi gør, eller nogen af de tanker vi har gjort os, vil kunne få andre til at stoppe op, og måske tænke over deres eget liv, og om de selv vil kunne gøre noget anderledes. Vi har selv suget masser af inspiration til os fra andre igennem tiden, og hvis vi kan give lidt videre, ville det glæde os rigtig meget.

Vi drømmer om livet som selvforsynende, vi læser derfor en masse om emnet og prøver også en masse ting af. Vi bor ikke på en stor gård, og meget af vores udearealer går til dagplejen og vores høns og kaniner som lever frit i haven. Så vi må skalere ned, og  være kreative..  helt selvforsynende bliver vi nok aldrig, men stoltheden over at have lavet noget helt fra bunden med egne dyrkede grøntsager, eller at have fremstillet noget legetøj af træ som man selv har hentet i skoven, eller se ungerne løbe rundt i den sweater man selv har strikket. Det er alt sammen meget mere vigtigt, og mindst lige så meget værd.

Som den gode John Seymour skriver i sin håndbog i selvforsyning: Selvforsyning er ikke kun for dem der har 5 tdr. land. Den som i sin lejlighed i byen lærer, hvordan man reparerer sine egne sko, er i nogen udstrækning ved at blive selvforsynende. Ikke alene sparer man penge, man øger samtidig sin egen tilfredshed og selvrespekt.

Så, ud over tanker om livet, spiritualitet, børn… Vil der også være en masse praktiske ting som opskrifter på mad og kreative syslerier, Øl brygning og garnfiskeri… Og selvfølgelig en masse billeder.

-Stian & Lea