grøn mad - nærvær- på landet

New York blueberry cheesecake

New York blueberry cheesecake

Denne kage er ikke særlig stor, men tilgengæld er den så tung, at man kun kan spise et meget lille stykke 🙂

Vi her hjemme, er vilde med den, en rigtig lækker cheesecake som sagtens kan erstatte en lagkage på fødselsdagsbordet, eller bare som en lækker weekend dessert..

Opskrift:

Bunden:

  • 250 g. Digegestive kiks
  • 100 g. smør

Fyld:

  • 300 g. Fuldfed neutral flødeost
  • 1 1/2 dl. Cremefraiche 9 %
  • 1 dl. Sukker
  • 1/2 dl. Majsstivelse
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 2 æg
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 100 g. Hvid ckokolade
  • 80 g. frosne eller friske blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Bund: Smelt smørret. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en springform. Forbag bunden i ovnen ved 180° i 10 min.
  2. Fyld: Pisk flødeost og cremefraiche cremet i en skål. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker, og rør æg og piskefløde i.
  3. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad. Bland chokoladen i fyldet. Hæld blandingen over kiksebunden, og drys med blåbær.
  4. Bag kagen ved 200° på midterste rille i ca. 40 min.  Sluk ovnen, og lad kagen stå i eftervarmen i en halv time. Køl den helt af, og servér den iskold!

-Lea

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *