grøn mad - nærvær- på landet

Gulerodssuppe med kokos og ingefær

Gulerodssuppe med kokos og ingefær

Den her suppe er virkelig lækker! Den er en af dem vi ofte vender tilbage til herhjemme især fordi ungerne elsker den (Næst efter tomatsuppe, som er klart favorit) Gulerødderne giver sødme og kokosmælken giver den lidt cremede konsistens.

Den er mega hurtig og nem at lave, Albert på 4 år plejer at være med i køkkenet og hjælpe med at lave mad, denne suppe er en af de bedste at have medhjælper på, for der er mange gulerødder og kartofler der skal skrælles og bagefter skal de skæres i små stykker, hvilket han kan få meget lang tid til at gå med. Samtidig kan jeg nå opvasken og lave tilbehør osv. Meget smart!

 

Opskrift:

2 Løg

2 Fed hvidløg

1 Stort stykke ingefær

Kokosolie til stegning

1 Kg. Gulerødder

ca. 10 Alm. str. kartofler

Grøntsagsboulion

1 1/2 l. Vand

ca. 1/2 Dåse kokos mælk

Spinatchips

Evt. Ristede brødterninger

 

Fremgangsmåde:

Skræl løg, hvidløg og ingefær og hak det groft.

Varm kokosolien op i en stor gryde og steg løg og ingefær til løgene er gyldne og bløde.

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små stykker

Hæld dem i gryden og steg dem med løgene et kort øjeblik.

Hæld vand over og tilsæt grøntsagsboulionen. Kog op og lad det simre indtil grøntsagerne er møre.

Tag gryden af varmen og tag lidt af vandet fra, i en kande.

Blend suppen med en stavblender.

Tilsæt kokosmælken og supler med vandet du tog fra før, til den har rette konsistens.

Som topping kan du bruge spinatchips og små ristede brødterninger.

 

-Lea



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *