grøn mad - nærvær- på landet

Hjemmelavet mælk

Hjemmelavet mælk

For efterhånden længe siden nu, stoppede vi med at drikke komælk herhjemme. Dem af jer der drikker plantemælk, ved at det kan være en ret så kostelig affære, men man kan faktisk lave sin egen plantemælk. Det er både billigt og nemt.

Man kan lave mælk af både ris, havre, hampefrø, mandler og hasselnødder. Jeg foretrækker at lave mælk af havre, det er det nemmeste og det billigste.

Vi drikker ikke mælken men bruger den på müsli eller i madlavning. Man kan også sagtens bruge den i kaffen.

 

Opskrift på hjemmelavet havremælk:

  • 100 g. Økologiske havregryn
  • 1-2 Dadler uden sten
  • 1 knsp. havsalt
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 1 l. Kold vand
  • Evt. en tsk. olie Hvis man vil have en federe mælk. (smagsneutral)

Kom det hele i en høj blender (evt. del portionen i 2 og lav det af 2 omgange, så det ikke skvulper over blenderen) og blend på høj hastighed i et par minutter.

Herefter sier du det med en meget finmasket si (evt. brug et ostelærred) Vi bruger et kaffefilter af metal, som vi fandt i Rema 1000 på udsalg til 35 kr. Med kande!! Man har lov at være heldig en gang imellem 😉

-Hvis man ikke har andet, kan et kaffefilter i papir sikkert også bruges, men jeg syntes det er fint at bruge noget som er genanvendeligt, for miljøets skyld.

Hæld mælken på glasflasker med låg og opbevar den i køleskab. Holder sig fint en uge på køl.

 

-Lea

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *