grøn mad - nærvær- på landet

Chia spirer

Chia spirer

Chiafrøene er super sunde, det ved vi vist alle efterhånden, men de indeholder faktisk et anti-næringsstof som hedder fytin, der desværre gør det ret svært for os, at optage en del af alle de sunde næringsstoffer. Men når frøene spirer, nedbrydes fytinen, og på den måde bliver en række vitaminer og mineraler meget lettere at optage. Chia indeholder bl.a. calcium, magnesium, jern og zink.

Så det er bare med at gå igang!

Sådan dyrker du chiaspirer på vat:
Det er sjovt og hurtigt at dyrke spirer på vat

Du skal bruge:

  • 1 økologisk vatrondel
  • 1 tsk økologiske Chiafrø
  • 1 lille låg eller skål
  1. Læg den økologiske vatrondel i et lille
    låg. Vattet skal være økologisk, så der
    ikke er brugt kemikalier til blegning.
  2. Fugt vattet med koldt vand, til det er vådt.
    Vattet skal kun fugtes så meget denne ene
    gang, fordi frøene skal suge vand.
  3.  Drys chiafrø ud på det våde vat. Frøene skal
    lige røre hinanden. Så er der plads til at de
    kan vokse ved siden af hinanden.
  4. Stil låget på køkkenbordet ude af solen.
    Et skyggefuldt hjørne tæt på din køkkenvask
    er et godt sted, så du nemt kan vande.
  5.  Hold hele tiden vattet en smule fugtigt men
    ikke direkte vådt. Frøene må ikke tørre ud.
    Spirerne vokser frem i løbet af 6 dage.
  6. Når spirerne har foldet deres blade ud, kan du
    klippe dem af 1 mm over vattet og spise dem.
    Du kan ikke spise vat eller rødder med denne
    metode. Spirerne vokser kun en gang.

God fornøjelse

-Lea

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *