grøn mad - nærvær- på landet

Banankage til “fredagsslik”

Banankage til “fredagsslik”

Så blev det fredag!  Hjemme hos os betyder det fredagsslik! Jeg vil dog meget gerne undgå købe slik til drengene og istedet  give dem noget jeg selv har lavet. Dels er vi ret så plaget af forskellig allergier og dels vil vi bare gerne vide hvad vi spiser, og det kan vi bedst ved selv at lave det. Ofte laver jeg noget uden sukker (Eller med meget lidt sukker) og glutenfri. Men idag fik vi lyst til en helt almindelig kage som hvor moder lavede den. Jeg lavede derfor denne lækre banankage. Den var super nem at smække sammen og både børn og voksne var vilde med den.

MUMS! Og god fredag 😉

Opskrift:

  • 4 æg
  • 2 dl. soyamælk (Eller hvilken som helst mælk man nu foretrækker)
  • 300 g. sukker
  • 300 g. hvedemel
  • 6 små bananer
  • 100 g. mørk chokolade 70%
  • En håndfuld mandler
  • En håndfuld hasselnødder
  • 1 Spsk. Citronsaft
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. vaniliesukker
  • 1 – 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. ingefærpulver

Rør æg, sukker, citronsaft og vanilie sammen.

Kom 4 af bananerne i en foodprocessor og tilsæt mælken. Så det bliver en cremet bananmos. (Man kan også sagtens mose bananerne med en gaffel Hvis man ikke lige ejer en foodprocessor)

Hæld bananmossen op i æggemassen og rør det godt sammen.

Kom mel, bagepulver, gurkemeje og ingefær i og rør det sammen til en jævn dej.

Hak chokolade og nødder groft og vend det i tilsidst.

Hæld dejen i en stor springform. Skær de sidste to bananer i skiver og pynt kagen med dem.

Bages i midten af en forvarmet ovn på 180 grader i 50 -60 min.

-Stik i kagen med en strikkepind for at se om den er færdig. Sidder der lidt dej på pinden er den ikke færdig.

 

-Lea

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *